Tuesday, December 20, 2011

budak2 punya perangai dtg!!


perangai macam budak2 rasanya... mengenai previous entry
tapi lagi mcm budak2 bila xpuas hati n edit gmbr sendri...
to mbak yang berada di sana
" ngak perlu bias dong.. saya tahu saya dari malaysia..
n mbak harus bersyukur ada peminat dr malaysia..
ya saya tahu style nya ngak macam kamu seh.. tapi saya terasa amat ni!!!!! "

nahhhhh saya edit sendri gmbar saya..
i also can create as yours... so that im talented as u.. or even more talented than u!!!

sedih :'(

" walaupun dia x edit gambar utk aku, xapela.... aku tetap setia follow blog dia "

warghhhhh
buat2 cool.. tapi dalam hati ada taman!

Saturday, December 17, 2011

oh ayah ~~~~

huuuuuuuuuuuuuu pagi2 turun sarapan... makan2.. baca suara khabar...
sedang enak makan cekodok n baca surat khabar..
ayah pon bersuara

"xde exam ke?! xnampak baca buku pon"

warghhhhhhhhhhhh.... huuuu... dah aku balik tiap2 minggu memang la susah nak study
keje plak melambak.. huhuhu.. adik buat la ayah keje kat ats tu...

''ada, minggu depan da minggu last, minggu lagi satu satu study week... bulan satu exam"

cam mana nak study.. da mid sem nye xde... kalau da xde... xsentuh la aku
satu nota je kot aku study sebb ade quiz subjek tu...


ok mai! rajin next week!!
lpas siap assignment RP ni bacalah segala nota yg ada...
haaa ayh.. minggu depan adik x balik.. janji study punya!

Tuesday, December 13, 2011

prepare urself

huhhhhh rasa nak nanges bila kene perli masa present...
huuuuu wargh nak nages pon ade jugak.. nseb baik lecturer cover balik... huhuhu
tapi saat kene tegur tu memng rasa semangat tu merundum habes

" kalau xpaham benda tu buat apa nak present " :'(

so maimanah, sila :

1. baca isi kandungan setiap perkataan yang di present kan tu... make sure paham semua..
(padahal memng nak cri maksud tu, sebb kan da bosan nak ngadap benda tu sampai xcari... pagi tu nak cari tapi sampai terlupa plak.. memng benda tu yg ditanya.. huuuu)
2. sila berlakon2 buat present and familiar kan ayat2 dalam slide!!
3. sila baca doa dlu... aishhhh patot la tdi kene lupa nak baca doa

seb bek la lecturer sebenarnya baik... huuuuu saya rasa ok lepas itu.. ;)

Saturday, December 10, 2011

demmmmmmm



" kau ingat aku kuli ke apa nak kene buat keje kau?! "



Saturday, December 3, 2011






Selamat pengantin baru mc....
walaupun da dekat sebulan ko jadi isteri banti

sorry jugak ternanges masa ko nyanyi dengan banti
hahaha..
sebenarnye, aku nages coz... aku sedih lepas ni xdpt hangout cam dlu lagi
n aku sedih, dlu ko ajak aku karok aku xmaw..
mase tu aku xsuka karok lagi... huhuhuhu
Posted by Picasa

Friday, November 25, 2011

happy wedding fathiah ;)

selamat pengantin baru utk my best fren ever
wan nur fathiah n afiq

mc, aku happy utk ko...
aku akan happy selagi ko happy..
cuma apa yg aku sedih
aku da xbulih lagi nak bork2 dgn ko
nak berjalan2 lagi dengan ko
minum2 ptg lagi dgn ko
xdapat kol ko lagi bila aku sedih

i do hope kamu happy2 selalu
bina hidup yg baru ni dengan penuh kegembiraan ;)
nanti dtg kawen aku, make sure da bwk baby k..


*gambar postpone dlu ;p

Wednesday, November 16, 2011

Monday, October 31, 2011

Part time job


fuhhh penat....
ceq baru pulang dari kerja..xpe la penat2 berbaloi... dari melepak kat bilik ni bukan nye study pon
penat memng penat.. tapi disebabkan mencari sesuap nasi gagahkan jugak la bekerja.. haha... ayt sungguh xbolih blah... dulu bagi aku memng kalau student buat part time job rasa cam x betul.. xcukup ke duit yg dapat.. kerja tiap2 hari.. xpenat ke?!!

skang bila benda ni jadi kat aku.. baru aku terpikir.. nape dorng bekerja.. tapi naseb baik la keje aku bukan tiap2 hari... 2kali semiggu je.. n keje buli
h bawak balik n berbyo... haha dari tengok fb je manjang kan baik tanda ketas budak2 ni.. dapat jugak masuk duit..

duit bukan stakat xcukup yang PTPTN.... s
gat2 la 'cukup'... rm33oo satu semester ... pergh ingat aku budak degree ke.. my brain pon x berjawab lagi... da bayo yuran.. bayo asrama.. tgal brapa ratus je... huhuhu... skang baru la aku merasa mcm mane budak2 PT dlu macam mana... tapi agak2 la kan bukan ribu riban tinggal.. ratus rasan je...

nak mintak mak tiap2 bulan rasa cam xsedap aje *tapi kalau da terdesak kene pinjam la jugak kn... cukup la mak da bayar kan kereta utk aku mudah nak bergerak.. so skang kene la aku cari duit nak mengisi minyak keta tu plak.. haha...


tapi rasanye macam keje part time bagi student ni bukn nye luar biasa.. aku rasa ramai aku jumpa student2 ukm ni bekeje... ade keje kat cafe fakulti la..
ade keje kt kedai serbaneka dlm uni ni la... yang kat kumon tu sume majoriti budak2 ukm... tapi rasa nye dorng amek research mode... bukan macam aku ni amek coursework pon nak keje jugak... nak buat mcam mana terpak sa.....
nahhhh amekaw keje budak2 ni menimbun...

ni baru skit je... ade lagi kat org2 lain.. kat centre pon banyk lagi... haha.. kalau aku rajin.. sok aku g.... ;p
tak ape... semoga dengan bekerja aku lebih matang.. lebih merghargai yang nak mencari duit ni bukan senang.. so kene la rajin2 blajo... n dapat kerja yg elok...

*ngelat tanda kertas yg level rendah2 aje ;p

Happy working n Happy studying ;)

Thursday, October 27, 2011

5 hari utk si dia -_-

proposal oh proposal

huhuhu...
tak start2 buat lagi ni
harap2 esok hospital putrajaya kasi buat kat tempat dia
harap2 en amin mood dia baik esok huhuhu
lepas tu bru bulih buat proposal
jgn la sampai kene tukar tajuk plsssssssssssssss :(

Tuesday, October 25, 2011

semua orang pon patot happy ;)


it hurts when someone you closest with
ignoring you
it hurts when someone you closest with
turning off chatting because she/he doesn't want to chat with you
it hurts when someone you closest with
doesn't even care about you



Friday, October 21, 2011

sangat2 tersenyum


i just love this picture

kucing pon sayang mak dia..
ni mak pon buang, kelar anak sendiri
huhuhuhu...


saya sayang mak saya jugak ;)

Tuesday, October 18, 2011

Full of hope


- hopefully i have made the right choice in my life -

Semoga course yg saya pilih amat2 la membantu masa depan saya
Semoga course yg saya pilih senang utk belajar walaupun ada yg saya xsuka
Semoga course yg saya pilih saya dpt manfaat kan dlm hidup


Semoga keputusan ini adalah yg terbaik utk saya
Semoga kesihatan saya baik utk saya teruskan perjalanan hidup ini


Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. (Surah. Al Baqarah:216

Thursday, October 13, 2011

emmmmmmm

:(

:'(

:'((

:'((

Monday, October 10, 2011

KUMON

salam 1 malaysia.. hahaha
bosan2 kan update la blog... padahal tgh study nota.. study skit on9 lebih
huuuuuuu..... tiba2 teringat kanak2 kat kumon taman seraya tu
haha patot nye panggil student la kan, dah dorng sume panggil aku teacher ;)
macam kelakar aje, tak sangka2 jadi cikgu budak2.. dlu kemain aku rasa cam aku x connected langsung dgn budak2... since aku tak pernah ade adik, aku la adik kan...
tapi since da ada anak sdra 2 org ni.. baru terbiasa dgn kanak2... tapi dr bayi2.. sebenarnye aku lebih suka budak2 yg dah besar2 da sekolah.. hehehe sebab bolih cari pasal dg dorng hahaha...

ceh rasa cam nak list student2 saya.. saya rindu sgt kat dorng...

1. yik fan (1st student)
2. aisyah (terharu bila aishah suruh stay lagi...:c)
3. alif zawawi
4. ammar (si tembam, hehe..)
5. arfan (adik ammar, asyik lumba2 je ngan abg siapa siap dlu)
6. vishali (ermmmmm... sgt becok, tapi bila baca salah aje)
7. vikasha (muka dia ni serius aje)
8. dhanya (asyik ngelat je dia ni... heee tapi pandai)
9. atiqah (kembar aishah)
10. aishah
11. aysha (sangat petah, mengira tu bukn main lagi.. heeee)
12. si ying (asyik menguap je bila buat keje, kene trick skit ngan budak ni haha)
13. wen long (sgt tembam suka buat english, tapi suka buat maths)
14. ming kern ( kene tegas skit dgn dia ni, kalau tak pandang org je keje nye)
15. alice (lembut je budak nye)
16. kar wai (muka blur je, tapi pandai)
17. ivan (ni budak balik nak cepat aje, dtg2 teros bg folder kat aku)
18. nadzirah (ade part2 yg lemah, ceh konon je aku.. tapi jenuh nak explain.. sebb aku pon tak paham sgt kan)
19. ok ade 4 lagi yg aku cam muka tapi da x ingat nama ahahaha..

ermmm even letih, kdg2 terhibur jugak dn kerenah dorng..
ada yg sama baya, tapi sorng lemah, sorng pandai gila..
yang pandai2 tu selalu nye mesti cina n india..
huuu aku x nafikan la jugak, mereka train anak2 masa kanak2 lagi.. bnyak kan bercakap
selalu nye bahasa inggeris...

huuuuuu.. xsabar nak anak la cmni.. xsabar nak ajar.. hahaha ;p

*still thinking nak keje kat kumon bangi ke x.. takot x study n letih je huuuu
tpi duit xcukup huuu :'(
11

Sunday, October 2, 2011

............

baca jurnal sikit, melagho nye lebih.... -_-''

esok isnin, well class xstart on monday... holiday lagi la kan..
tapi esok ade appoinment dgn doc
mcm biasa bila nak start belajar, kene buat medical check up and so on..
ermm macam biasa jugak, ianya jadi mcm dulu...
arghhhhh tensi seh!!!!!
bila la benda tu nak lari jauh2 dari aku... :'(

doc, sila bg good news pada saya esok.. please..
dear God, jauhkan la benda ni dari aku, keluarga aku dan org2 yg aku syg

Thursday, September 29, 2011

getting better ;)

happy thursday...
dah minggu ke3 da kat ukm ni, rasa nye da bulih adapt kot ngan classmate, courses and lecturers... even mula2 rasa sgt2 la down sebb tak expert sangat dlm bidang ni n ramai yg memng in nuklear line kan... huuuu.. even staff aelb n nuklear malaysia ade... ipta oso ade... hahaha tapi sebenarnye aku tak tahu IPTA tu ape... lalala...

wahai bilik di zaaba, tunggu je la aku check out.. hopefully sgt dapat check out and check in kolej lain.. hahaha..

hari ni rasa janggal coz saya ber beg galas dan ber sneakers ... sungguh rasa diri ini siswazah.. g library dgn tak tahu ape nye.. cam ne procedure kat sana.. hentam aje... seb bek akak kat library baik... ;)

lab mcm best, sebab da 4 tahun da ber'lab' haha.. clinical aje.. rasa excited masuk lab, rasa mcm zaman matrik..

ok now... sgt risau bila tgok diri ini sgt mls sgt di rumah, cepat la dpt asrama supaya aku boleh study n cari jurnal dgn aman nye -_-.. lembab gila kot kat umah ni.. nak U, ke Digi for all ke.. hahaha.. sape nak bg ??

dunia siswazah baru nak mula, so hopefully it ends well .. good luck jugak kwn2 dekat usm penang, upm, yg kerja2 tu ... good luck in ur life...

*rasa mcm janggal je entry kali ni x)

Sunday, September 18, 2011

berkurun sgt

halooooooooo blogspot...

rindu maw ber blogging ... rindu jugak maw stalk people around.. tgok fashion...
bila da start blajar baru nak berlagho kan..
masa free2 cuti kat rumah xde plak nak blogging. xde plak nak donlod movie... ;p
semua nya start balik bila da start belajar.. lalala

im currently master student at UKM in radiation n nuclear safety... ;)
course yg unexpected to be chosen...
ermmmmmm esok class kul 8 -_-
malassssssssssssnye... yela duk rumah kan..
xdok hostel yg mahal.. hopefully class can be reduced to 2 o 3 days per week... please please please... :(
yang paling takot adalah tahap menelaah di rumah ni kurang... arghhhhhhh..... jgn2...
mai sila disiplin ok!!!

and still nak buat part time lagi kat kumon ;p
ingat maw tukar kumon bangi... tapi hurmmmm mcm xdok hostel je gayanye utk 1st sem ni...
tetap pada kumon taman seraya.. heeee bos pon ok.. student pon ok
rasa sedih je bila nak tggalkan budak2... rindu maw di panggil "teacher teacher" hahaha

thats all for tonite.... mls maw transfer gambar.. nnti la ;p

tidoooooo sok kelassss. rajin2.!!!!
biar ramai org pro.. tunjuk kn kita bulih!!! haha

Sunday, May 8, 2011

habis sudah....

yeay saya sudah habes blaja!!!!!!!
akhirnye selepas 4 tahun....

tapi saya sangat rindu mereka yg bersama saya di sana
huuuuuu...bulan september jumpa lagi ye kawan

lollies, kita jumpa g holiday ea nnti...
haha..bila n kemana la agak nye ye...

ape2 hal saya kene cari duit dlu huuuuuu!!

*SELAMAT HARI IBU MAK....!!

Monday, May 2, 2011

wehuuuuuu..thanks ALLAH

"Ya Rabb
syukur kepadaMU...aku dapat tempuhi nye dengan lancar
segala apa yang berlaku dtang dr Mu Ya Allah
Kau permudahkan la aku dan rakan2 menamatkan pengajian kami di sini dengan CEMERLANG"

just finish with my presentation
but so sad
no pics no video to upload
arghhh lupa nak suh yanti tangkap :(

and for the last paper as a degree student, please be easy...!!

*tak sabar maw buat entry pasal da habes blaja...entry pasal nak pakai jubah convo agagagaga
coming soon

Thursday, April 28, 2011

da lama tak update...
ni kalau update ni memang kisah sedih je la
jarang skali nak kisah gumbira2

warghhhhh DR aref, nape saya punya CA2 dapat B
maw nanges dah ni..penat saya baca ape yg Dr Aref suruh
walaupon saya jawab tak cukup point
tapi saya buat sungguh2

huuuu bukan rezeki saya
YA ALLAH moga Kau berikan rezeki yang lebih mase final exam nnti

Huuuuuuuuu presentation thesis pon sgt2 menakotkan
tak taw la cam ne nanti...
to be 2nd presenter sangat membuat kan sya sangat cuak ye!!!
huuuuuuuuu...maw happy sebb nak habes blaja da...tapi tak maw happy sgt coz nnti ade je benda buruk yg datang...huuuuuuuu

pengalaman pahit itu harap dapat mematangkan saya
dan lebih menghargai masa...
please mai sila berubah!

Wednesday, April 13, 2011

uhukuhuk ;'(


banyak sangat reasons utk nanges ni
hukhukhuk!!!

-moga thesis aku diterima
-moga qa dapat result baik, lulus pon jadi la *buat cepat2 tu huuuu
-moga hubungan saya dgn dia baik2 aje
-moga duit ni cukup
-moga hati ni tenteram!
-moga saya kuat hadapi sume ni!!!

*gambar minah atas ni tindik hidung la,
jgn la tindik2 hidung ye, tindik2 kat mane pon
ti kene balun ngan mak!!

Sunday, April 10, 2011

ungu - percaya padaku ;)

Aku tak tahu apa yang kurasakan

Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdetak tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu


Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku
Saat ku tahu kau akan pergi jauh


Izinkan aku ‘tuk selalu menatimu
Untuk katakan ku ingin dirimu
Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku


Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu


*asyik dengar lagu ni je, dengar sampai busan, pastu tak dengar dah..heee

Friday, April 8, 2011

i'm beautiful me

I’m no beauty queen
I'm just beautiful me
who says you're not perfect
who says you're not worth it
who says you're not pretty
who says you're not beautiful
who says you dont pass the test
who says you cant be the best

you can pass the test, excellent in thesis, grad on time MAIMANAH
it's all depend on you, yeah you!!!
so dont waste your time
cepat2 siapkan report tu!!

pasni ade CA, final draft, final exam, presentation lagi...u can do it maimanah!!!
all the best to MR4 and 4th yr PPSKian


"who says by selena gomez"



Saturday, April 2, 2011

andai ku tahu

kalau tetibe dengar lagu ni, lepas sekian lama tak dengar
rase cam nanges... lagi2 time tgh sedih ni huuuuuuuuuu
rase diri jahil, kerdil n tak mampu lagi nak bawak amalan2 yg ade ni
sebab rasa tak cukup sangat

huuuu
Ya Allah, kembali kan la hamba Mu ini ke landasan yg benar, yg lurus Ya ALLAH

Andai kutahu
Kapan tiba ajalku
Ku akan memohon
Tuhan tolong panjangkan umurku

Andai kutahu
Kapan tiba masaku
Ku akan memohon
Tuhan jangan Kau ambil nyawaku

Aku takut
Akan semua dosa dosaku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

*Instrumental*

Andai kutahu
MalaikatMu kan menjemputku
Izinkan aku
Mengucap kata tobat padaMu
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/u/ungu/andai_ku_tahu.html ]
Aku takut
Akan semua dosa dosaku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

Ampuni aku
Dari segala dosa dosaku
Ampuni aku
Menangisku bertobat padaMu

Aku manusia
Yang takut neraka
Namun aku juga
Tak pantas di surga

Andai kutahu
Kapan tiba ajalku
Izinkan aku
Mengucap kata tobat padaMu

Aku takut
Akan semua dosa dosaku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

Ampuni aku
Dari segala dosa dosaku
Ampuni aku
Menangisku bertobat padaMu

Haaa... Haaaa... Haaa... Haaaa... [2x]

-andai ku tahu, UNGU -


Friday, April 1, 2011

medical radiation pre-graduation night

yeayyyyyyy
dah nak habes blaja!!!
huuu habes ka??
harap la fyp berjalan dgan lancar
maw pass...pass dgn cemerlang kalau bulih


this time, dinner da tak buat kat renaissance huuu
tapi kat crown garden hotel
bagi saya ok tempat nye
cuma pentas nye kecik skit
hahaha sebab kami ber sketsa kan
so memerlukan la pentas yg besar..hikhik


gambar ngan shing..(shing sgt comel n sweet ;D)


makanannnn besssttt kenyang
hehehe...di sebabkan sgt lapar
saya letak lauk dulu sebelom org tu letak nasi
sebenarnye nak gatah ayam n daging tu dulu
tapi leka plak tengok slide show


kami.... 3dara agogo (kata hanim..ade lagi sorang sebenarnye, shing)

Gambar sketsa tak de la plak.especially gambar kiteorg agogo..haishhhh
hehe tapi sgt puas hati..sebab penonton gembira n terhibur dgn cerita kami ;D

last but not least...gambar dgn tenaga pengajar dan dekan tercinta juga selaku pensyarah yg paling best n sempoi ;D

*rasa macam skema plak ayat saya hhehehe
thanks to hanim, saya mintak izin amek gambo ye

Sunday, March 20, 2011

hot balloon fiesta ..........


grrrrrrrrr
actually sgt la sedih al kisah hot balloon saya
huuuuuu :(

konon nye sabtu mahu ngedate sama en hafifi
sambil tgok balloon... nonton muvie
balloon nye pon tak coz sampai dah tgah hari
(ye saya tahu dia akan terbang pada pagi dan ptg...kalau ye pon jgn la pagi sgt)
petang pergi semula dgn harapan ade, tapi harapan....hujan...
encik belon tak maw naik time ujan



errr baju basah...bukan men nari2 dalam hujan
hahaha g jugak jalan2 kat situ walaupon hujan
org jual payong mesti untung nye bak kate pp

haaaaaaaa
disebabkan excited mahu tgok balloon
esok pagi nye pegi lagi putrajaya
haaaaa dgn harapan dapat tgok

kul10 kluar rumah (tahu lambat jugak...tapi nak buat cane g ngan kak ipar, haziq, syira n kazen...budak nak siap lambat.)
++++ jam kat mrr2, huhhhh rakyat malaysia memng sgt prihatin kalau ade eksiden tepi jalan
sebab tu jugak la saya lambat sampai....

pas kluar highway mex...
da nampak dah belon2 besar
so excited (sampai tak tangkap gmbar konon dapat tengok la)
lepas je jambatan....awat tinggal satu belon ni....
:(


kali ni kena amek gambor.... haaaaaaaaaaa tu dia belon...patotla org sume parking tepi jambatan..huuuuuuu

k cepat2 nak tangkap gambo dekat2.....
sementara nak cari tempat parking.....
tengok belon dah nak kecottttttt
warghhh org ni jahat la tak kasi kita tengok huuuuuu

huuuuuuuuuuuuuu :'(
sedih sedih sedih
tapi tak pe...tahun depan g lagi...pagi2 dah terpacak dah kat situ!!!

huuuuuu
aleh2 jenjalan je la kat sana

aktiviti2 kat sane....tengok jela....
swonok yg yang men kat air tu.....heeee
swonok nampak bapak ngan anak tu

jenjalan....penat syira ngan haziq....
panas plak tu..rehat minum susu dulu

panas cekk.....seb baik banyak benda lain...kalau tak majuk da....

pot lepak.....nampak cam kat overseas plak...
so join la skaki hahahaha

bak ni adik nak gang payong!!!
mulot dah bising dah ni
haziq dah pandai bace al-fatihah
walaupon tak lancar...ade labunyi2 skit




dah2 ayuh balik!!!!!! nenek dah bising....

Sunday, March 13, 2011

the lollies

kami ade blog!!!



hikhikhik
kiteorg pon nak ade blog jugak
blog yg akan diisikan dgn event kiteorg
sebab dah nak habs blaja kan
at least dapat la kongsi kan memori2 dengan sume

friendship forever!!

hope blog ni still cont biar pon dah habes blaja kat usmkk ni
sob sob sob
bulih update2 dri masing kat the lollies kan
seperti crita....konvo kami,siapa pacar yanti, gambar kawen izy, cken keje kat mana, future husband natrah, kejayaan dr. hanisah azmi ke hahaha etc....
n penting event 5 tahun skali pas grad kihkihkih
mungkin sume da ade anak kot hehehe ameennnnn

Saturday, March 12, 2011

tekad


tekad sungguh saya beli tiket
demi nak pulang ke rumah tercinta
huuuuuuuu

tensen sudah data tak habes2 collect ni
bukan tak habes2 dah penat dah buat
tapi kene tukar plak method tu huuuu warghhh
so tak pe kan
saya mahu release tension weekend ni

tiket kames malam
plan rabu malam tak jadi la
huuuuu mgkin ade benda nak buat kames tu

OFF hari ahad...yeayyyy

so harap saya dapat bercuti 3 hari weeee
selamat sampai selamat pulang
di jauh kan semua bala bencana ameennnn

Friday, March 11, 2011

:'(

penantian 1 penyeksaan

jgn terlalu mengharap

kelak diri sendri yg merana

Thursday, March 3, 2011

ehem ehem

sebenarnye banyak keje malam ni
tapi buat2 tak de keje sebab baru pas habes test
so esok keje yg banyak bakal dijalankan
huhuhuhu ;(

haaaa pening
aku la yg start collect data paling awal
dan aku la jugak org yg tak habes2 lagi amek data
haaaa amek kaw!!

huhuhu maw nanges sudah :'(

tukar topik

en hafifi kahar dah kurus
haaaaaa program diet berjaya
tapi tak suka la kamu kurus2 sgt
ngeh3


berat sebelom 70++
berat terbaru 64kg -_-''
u LIKE, i DISLIKE !!

Wednesday, March 2, 2011

balik balik balik ? ? ?


hot air balloon fiesta
dah tak lama lagi dah
huhu last year tak pegi
tak dengar iklan agak nye kot
rasa nye balik umah da time tu
ntah macam mane ntah xpegi

huhuhu dis time tak maw la tak pegi
huhuhu rase macam best je tgok balloon besar2 ni
warna warni lagi .. kan best kalau dapat naik weeeee ;p

ok skang kompius nak balik mggu mane
kalau nalik mggu depan tak dapat tgok balloon
tapi dapat jumpa dia
kalau balik nak tgok balloon
tak dapat jumpa dia
huhhuhu -_-


adakah dia annual event?
huhuhu fening2

mmmmmmm.....

saya benci kalau saya kuat tido mase waktu2 yg memerlukan saya untuk lebih banyak berjaga dan membaca

ahhhh...hal wanita, hasilnya memng begitu

hal wanita jugak lah menyebabkan saya gaduh sama itu kakasih hati

huhuhuhu ;(

saya tidak harus menyalahkan hal wanita itu

dan saya harus berusaha mengatasi hal wanita itu

* hal itu buat saya banyak makan jugak -_-


Sunday, February 27, 2011

mauuuuuuuu!!!!

jerit kuat2
arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!

Ya ALLAH
Kau permudahkan la segala urusan ku
tenang kan lah hati hambaMU ini
yg sering rasa takut dan resah
huhuhuhu


Saturday, February 26, 2011

what's on your mind?

saya nak balik rumah

saya mahu jumpa org2 yg saya sayang sangat2

sob sob sob :'(




Wednesday, February 23, 2011

sob sob sob

moga prof mat bermurah hati marking test tadi!!!!!

:((((((((((

2 soalan kira pon da amek mase sejam
huhuhu ingat sume org pon cam tu
tapi cam aku je yg jawab lambat
bukan nye panjang pon
nak pikir tu je da amek mase da huhuhu

so tggal lagi 10 min nak kene jawab 2 soalan
warghhhh serius tgok soalan.....apekah?!!!!
huhuhuhu tak terbaca dan tak teringat
seb baik terbaca nota madam chen malam tadi
kalau tak mungkin kosong

state problem....ok tu pon hentam
mase singkat utk berpikir...
so singkat la jawapan nye...huhuhu :(

maw nanges :'(

Sunday, February 20, 2011

weekend kami bersama pantai dan mic ;)


sabtu
19 feb 2011

tetiba plak ter pergi pantai n mamam jagung
maw jagung bakar tapi terlepas plak
so sempat amek yg jagong rebus je

jagung besar
so kene nganga besar2 la
hahahaha

:: izy :: tara ::
:: nisah :: saya ::
cken tak de la plak
sebab cken join family day speech
cken mesti lagi swonok kan dapat kayak n mandi laut
hahaha

cken konon nye ajak g pantai kat tempat family day speech
ingat kan dekat je
rupanye kat pantai melawi
huhuhu
beriya je saya bawak baju n seluar
hahaha konon nak mandi la
sekali ombak besar
so duduk2 tepi pantai je la :(


makan lagi
satay ikan 2rm, ais krim roti mintak skit kat nisah
n mereka makan rojak buah n air buah
(huhu kompem la saya tak makn, tak dapat nak mintak skit)


haaaaa
sape kate kat kb tak de karok
haa kiteorg jumpa tempat karok
hehehe tapi ni bukan pusat karoke yg haram ye ;p


yanti super excited
pegang mic sampai mee dah sejok

tara plak bakat terpendam mula terpancar
so next time mungkin dia akan selalu pegang mic

nisah layan je, tak nyanyi
sebab lagu malay
so next time kene bawak CD english n indon k

izy layan lagu yg dia minat
lagu exist, tajuk ape ntah dah lupa

akhir nye dapat juga berkaroke sebelom habes blaja kat kelantan ni
emmmmm cite pasal habes blaja
takot la plakkkkkkkk
insyaALLAH habes buln 5 ni ameeeeeen

Friday, February 11, 2011

salah link

hahaha sepertinya saya terletak salah link pada hijabers community
hehehe..ni yg betol punya hijabers community

Hijabers community n The scarflets

hobi baru
walopon keje banyak sempat lagi maw usha2 hijabers
basically malaysia ade team The scarflet
bleh tgok the scarflets kat blog hana tajima ni
kalu kat malaysia nye...cam suka Aishah Amin
architecture lecturer..fuyooo..nampak muda jeee
hehe
rupanye Sue Anna joe pon one of the scarflet
dengar talk dia mase pergi RANTAI dekat balai seni lukis negara

huhuhu
tapi suka gak style indon ni, Hijabers Community
comel2 sgt
hijab scarf pon best jugak
huhu kalu muka cantik kn cantik la rupa nye
walaupon pakai letak2 je tudung tu
huhuhu

kalau mahu compare saya suka cara indonesian punya style
hahaha ni bukan nye berpaling tadah kepada negara sendiri ye
fashion itu universal..kihkih
but both pon best
hahaha tak sabar maw keje!!!!
kompem duit gaji tu banyak bershopping huhuhu

saya suka one of my schoolmate just started wearing hijab
n nampak macam dia sungguh2 pertahankan hijab dia
saya yg tak rajin baca blog org sebenarnye
tapi jadi rajin plak baca blog dia hehehe
blog farrah

tukar cite plak
smlam baru taw tema dinner medical radiation
CLASSIC MODERN
huhuhu tak taw maw pakai ape ni
huhuhu memandang kan bajet kurang
so kene pilih ape yg ade je la nmpak nye
mix n match haha

Wednesday, February 9, 2011

happy birthday bro :/


selamat hari lahir yg ke 27 untuk abang saya
Khairil sharom bin muhamad

aku doa kan ko bertemu jodoh dengan org yg dapat 'pulih' kan ko
jadi la matang seperti umur mu
jadi la seperti dulu
seorang yang kelakar, ceria and rapat dgn keluarga
i used to be close with u
argghhh aku rindu ko bawak aku jalan2 malam2 g uptown n g minum kat mamak
mase aku tak de lesen dulu
sebab dengan ko je aku bulih balik lambat2

dan aku mintak maaf jugak
jam fossil yg ko blanja aku dulu tu da hilang
huhu aku simpan je jam tu dalam almari kat hostel
bajet tak nak pakai la sebab syang

sape curi siap la, kene potong tgn taw org mencuri ni
haaaaaaaaaa

Sunday, January 23, 2011

pengajaran hari ini


pengajaran nye..jangan suka2 hati buka bf punya akaun fb n komen!
dan jangan pulak komen macam kononnye tu akaun sendri
bila terkomen buat2 abang sendri dan ter keluar perkataan 'ko'
ia agak rude bila si abang ingat bf adik nye yang komen
CEITTTTTTTTTTTTT

bengang sungguh la saya!!!!
macam mana bulih silap ni
kan dah kene marah dengan abang sendiri!!!


Friday, January 21, 2011

MKI was OSEM




last nite kiteorg ramai2 pegi MKI dekat dewan utama USMKK
hahahaha deco yg sgt cantik dengan lampu2 lilin2
sangat cantik

buat pertama dan terakhir kali nye pegi MKI
sebab kami semua dah final year (wehuuuu)
pesembahan meletop2 haaaaa
wonder, dorang ni tak penat ke manari lama2
practice pon sejak 3bulan lepas
warghhh solute kamu2 indian USMKK
walupon kamu minority disini
tapi dah buat event yg BEST!!!

Tuesday, January 18, 2011

nak bibir merah punya pasal


kul9 pgi ade kelas...
kul 8.30 baru nak bngon
kelam kabot la
gosok2 baju lagi

then tgok bibir kat cermin..
hermmmm pucat je...
lip ice dah pendek sngat
sampai bibir ni da kene besi dia.
(Sedihnye la hai sampai lipice pon tak dpt nak beli)

then amek lipstik yg beli mase nak dinner sem lepas lepas
haaaaaa letak skit skitttt je kasi merah skit
mpehhh mpehhh ( ceh jadi tak bunyi nye)
ok dah .. pusinggggg
huhuhu pap patah....
opsssss terpusing lipstik nye...

warghhhhhhhhhhhh!!!!

tak kasi bibir ni merah la ni...
huhuhuhuhu :(

p/s: jangan gelojoh ye...n jgn nak merah sgt bibir tu...huhuhu

Thursday, January 13, 2011

just the way you are

ehem2.....
its weekend...wehhuuuuu
penat woo ptg2 amek data
da naik itam da lalu tengah2 panas g dental
( kene lalu tepi padang..huhu..)

lately asek tgok blog org je
dah kwn2 asek tgok kan
so tengok je la
saya suka blog yg banyak gmbar instead of words..
ye saya malas membaca!! huhuhu
buku pon malas!!huhuhu
gambar lebih menarik perhatian kan

banyak la fashion designer yg aku tengok
menarik...tapi of coz it cost lot of money
and kind of weird i think
lebih2 lagi nak pakai dekat kampus ni
huhuhu belom mendapat kekuatan utk berpakaian sebegitu

bile da tgok bnyak2 baju
banyak2 design
rasa macam dah jadi giv up plak
huhhhh
mungkin perlu jadi diri sendri je
with my own fashion,my own style
(yg x seberapa tu as long as im HAPPY)

mungkin saya lebih selesa dengan SIMPLE tapi SELESA
hahahaha....saya pon bolih jadi designer jugak ape
utk diri sendri

saya sangat suka skirt skrang
tapi skirt sangat mahal
so ape lagi
beli kain nagoya
n bg mak jahit...hehehe
mungkin sya akan start beli banyak kain cuti ni hehehe ;p
n design sendiri hahahahahaha
cepat la cuti cepat la.....

p/s: dengar lagu bruno mars just the way u are....anggap je lagu tu dikhas kan utk diri sendiri k ;)

Wednesday, January 12, 2011

14 hari lagi weeehuuuu

wah xsabar nye nak balik rumah
ade 14 hari lagi....
tapi rase macam cepat je berlalu
sebab tiap2 hari pon buat kje skit je
so bila dah keesokan hari nye
dalam fikiran, terpikir 'banyak nye keje lagi kene buat''
huhuhu

tapi memng sangat tidak sabar untuk pulang..
maw ketemu anak saudara
saudara mara...ahaaaAlign Right
ade lagi 2 wedding sepupu ku on 29 jan ni
dua2 pada tarikh yg sama
naseb baik dua2 pon kat melaka
naseb baik jugak la yg satu lagi pakai catering
yg satu lagi masak2...

tak sabar maw habes kan amek data
n bersenang lenang cuti ni
mahu berjalan2,wayang,ketemu rakan2..ngeh3

sok cuti,lusa cuti,tulat pon consider cuti jugak
sebab tak de kelas..
pon malas nak amek data sebab kak sya kata
''hari ahad memang ramai orang pagi n petang''

so baik CUTI!!!! hahahaha

shopping2


mai mai mai
duit takde pon nak shopping jugak
huhuhu
(on9 shopping ye....)

hahaha tadi mase collect data tengok kak sya buka 1 website jual2 baju
ahahaha sangat tertarik..haaa kak sya da ter induce saya
blog ni da lama dah...ok saya je terlambat utk buka
butik dia(jezmin) jadi main veneu utk cita gadis semasa
bulih tgok kat sini

huhuhu
no blog jezmine
and ni butik nye punye blog


rase cam teringin je nak ke butik tu dis semester break hahaha
yeke...rase nye cam malu plak sume nye fashionista je..huhu
mungkin mahal...cam ne ni...tak mampu la

btw suka tengok baju2 cumil2..
tapi saya tiada keberanian huhuh
hahaha fashion itu milik peribadi
so pakai la ape yg kita suka n selesa
masing2 ade taste masing2 kan
haahaa....

hobi terbaru tengok2 baju
cari dulu kat vintage affair
then search la blog mane2
sampai addict n kene marah dgn hafifi
atin pon pelik asek tengok baju je..huhuhu

p/s: psssttt lebih baik yg menutup aurat..ok pesanan ini juga kepada saya ;(

Saturday, January 8, 2011

mood serius!!!


haaaaa
skang kene serius ye
serius buat fyp
jangan main2
jangan tgok2 baju kat tenet
jangan donlod cite
jangan jangan jangan
huuuuuuu :((

FAMILY
KERJA
MASTER
FUTURE

bear in mind!!!

dengar cita ms aishah dah tanya psal intro
huhuhu
berhari2 aku aku nak cite pasal CBCT ni je
huhuhu
belom image quality n dose lagi
ALARA lagi...huhuhu
warghhhhhhhhhhh
lain kali cuti tu jangan cuti sakan


OK...next step
esok jumpa ms aishah!!!

Tuesday, January 4, 2011

kene saman !!

malam tahun baru + tahun baru
memng la polis2 kat kelantan ni baru dapat jumpa

malam tahun baru g kbmol
(huhu itu je la tempat yg dapat pergi di tahun baru)
pas je parking
pak polisi datang
waduh2 getar2 badan
sekali dia mintak IC n LESEN
haaa getar2 tangan bagi pak polis
huhuhuhuhu!!
tapi ok sumenye baik2 aje
naseb baik lesen n road tax hidop..

esok nye plak g kbmol lagi
(xde duit pon g jugak tu.. bnyak sale kan)
parking kat luar kbmol
kat tepi2 tu je la
bukan kat proper parking yg dia da provide
skali bila balik
nampak ade surat cinta terselit kat wiper
dah rasa geram da...
memng cam taw je tu saman

warghhhhhhhh!!!!!
time2 tahun baru la nak aktif
sebelom ni parking kat situ xde pape pon huhuhu
(mase tu takot nak parking dalam coz takot ngan bukit :(..)

huhuhuhu
SABAR JE LA